KORONAVÍRUS (COVID-19) MIATTI ELJÁRÁSREND:

Pácienseink és kollégáink védelme érdekében a kialakult járvány helyzetben intézetünkben az alábbi eljárási rendet vezettük be:

Szakorvosi vizsgálatra, vérmintavételre időpontok csak előzetes telefonon vagy e-mailben történő bejelentkezés alapján tudunk adni, foglalt időpont nélkül nem lehet belépni intézetüknkbe. Időpont foglalást a +36-30-162-3830 telefonszámon vagy az info@eumedcenter.hu e-mail címen tudunk fogadni.


COVID-19 tünetekkel pácienst nem tudunk fogadni.

Intézetünkbe történő belépés előtt infrás hőmérővel testhőmérsékletet végzünk. 37 C testhőmérséklettől a szakrendelésen és a vérvételen nem lehet részt venni.

A váróban egyszerre csak egy páciens tartózkodhat, aki időpontra érkezik.

Belépéskor és a vizsgálatok teljes időtartama alatt szájmaszk használata kötelező.

Belépéskor és távozáskor használni kell a kihelyezett kézfertőtlenítőt

Szükség esetén kérjük az egyszerhasználatos kesztyű és lábzsák használatát, melyet intézetünk térítésmentesen biztosít valamennyi páciensünk részére.

KORONAVÍRUS SZŰRÉS

Az Europa Orvosi Centrumban lehetőség van vénás vérből vett koronavírus szűrésre, azaz SARS-CoV-2 IgG antitest vizsgálatra.

A vizsgálatot Európa legkorszerűbb laboratóriuma közreműködésésével végezzük nagy teljesítményű automatán, CMIA technológiával.

A vizsgálattal kapcsolatos tudnivalók:

vérben jelen lévő antitestek kimutatására szolgál

a vizsgálat megmutatja, hogy korábban találkoztunk - e a vírussal, elkezdődött - e már arra specifikus válaszreakció

a vizsgálat alkalmas a tünetmentes fertőzöttek illetve a fertőzésen átesett, immunitást szerzett személyek felderítésében

a koronavírus fertőzés lappangási ideje: 1 - 14 nap

A vizsgálat eredményét 1-2 munkanap alatt Pácienseink rendelkezésére bocsátjuk.

A vizsgálat díja (vérvétellel együtt): 15.000 Ft

Az Europa Orvosi Centrumban lehetőség van vénás vérből vett koronavírus szűrésre, azaz

SARS-CoV-2 IgG

antitest vizsgálatra.
Az Europa Orvosi Centrumban 2020. augusztus 10. napjától újra lehetőség van szakorvosi vizsgálatokat és vérmintavételt igénybe venni. Pácienseinket a korábban megszokott, kellemes környezetben várjuk újra bőrgyógyászati, reumatológiai és neurológiai szakrendeléseinken, valamint vérmintavételi laboratoriumi vizsgálataink biztosításával.

Vénás vérből végzett vizsgálat - védettségi igazolvány

Intézetünkben továbbra is lehetőség van vénás vérből vett ellenanyag kimutatására, amely nemcsak a koronavírus fertőzés (megbetegedés) után létrejövő antitestek, hanem a jelenleg használt oltóanyagok (védettség) kimutatására is alkalmas. Pozitív eredmény esetén a Kormányhivataltól védettségi igazolványt igényelhet. Vizsgálatunkon csak olyan pácienseket tudunk fogadni, akik teljesen panaszmentesek, nincsenek hatósági karanténban illetve nem kerültek kapcsolatba bizonyítottan koronavírus fertőzött személlyel.